Beste maritieme vrienden,

Kerstmis en Nieuwjaar zijn de traditionele feesten die we graag in de vertrouwde familiale kring of met goede vrienden doorbrengen. Het is de tijd van gezelligheid en attenties, feesten en lekker eten.
Voor onze zeelui zijn Kerst en Nieuwjaar allebehalve evident. Ver van huis en zonder familie of vrienden weegt de eenzaamheid dubbel
! Voor Apostolatus Maris een reden te meer om hen op te zoeken. 

Antwerpen,  november 2019

 

Veel bemanningen weten ondertussen dat de Sint rond 6 december feilloos zijn weg weet in de Antwerpse haven. ‘Santa Claus’ zoals velen hem noemen, komt met zijn traditionele helpers  aan boord en heeft voor iedereen een pakje mee.

 

Op 24 december voorzien we extra transport om de bemanningen de kans te geven hun Kerstavond samen met collega’s van andere schepen te vieren bij Stella Maris op de Italiëlei.

 

 

Vanaf 19:30 u bieden we hen een traditionele Kerstviering met muziek en zang en natuurlijk lekkere hapjes, warme dranken of een gezellige pint. Op het einde van de avond komt de Kerstman langs met voor elk een nuttig geschenk : een warme muts of sjaal. Velen maken gebruik van onze WIFI om met hun familie aan de andere kant van de wereld universele wensen van vrede, liefde en geluk uit te wisselen.

 

Ook op 31 december staan de aalmoezeniers en vrijwilligers van Apostolatus Maris klaar om onze bemanningen een mooie en gezellige ‘New Years Eve’ te bezorgen in onze lokalen.
Ook zij die van wacht zijn en het schip niet kunnen verlaten worden niet vergeten ! Antwerpen blijft voor vele  bemanningen    ‘ the place to be ‘.  De Scheldestad is de haven met een hart voor de bemanning !

 

Wil je hieraan meewerken en onze eindejaarswerking ondersteunen, dan kan dit door een gift op onze rekening IBAN  BE 20 3630 5928 8056 ([1]) .  Heb je nog enkele ‘ give-aways’ over en wil je die schenken aan een bemanning, dan halen we die graag bij je op (een seintje volstaat) .
Wie graag van de unieke sfeer tijdens onze eindejaarsfeesten wil proeven is zoals steeds van harte welkom !    

                                    
 

                   Dank in naam van ons team en alle crewmembers,

 
Jacques D’Have                     Tony Vuylsteke                         Jos Vanhoof  
Voorzitter                          PR officer                               hoofdaalmoezenier

 

 


[1] Nieuw banknummer !