E-Nieuwsbrief - Happy 2020!

Editie december 2019

Happy 2020!
 

Beste leden, beste sympathisanten,
 
De School voor Scheepsmodelbouw wenst je het allerbeste voor 2020!
 
De School bruist van activiteit en blikt terug op een goedgevuld 2019 met meerdere hoogtepunten. Vele modellen in aanbouw, de ondertekening van de Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode-kaderovereenkomst, de schenking van een 25-tal scheepsplannen signatuur Jules Van Beylen, succesvolle publieksmomenten als Erfgoeddag en Open Monumentendag. Een mooi 2019! En een mooi 2020 in het vooruitzicht!
 

■ Aftrap 2020: het jaarlijkse etentje

Traditiegetrouw viert de School het nieuwe jaar met het jaarlijkse etentje. Het Hof ter Velden in Baasrode is al geboekt voor zaterdag 7 maart 2020 om 18 uur. Noteer deze datum reeds in je agenda. Binnenkort kan je inschrijven.

■ Hernieuw je lidmaatschap van de School voor Scheepsmodelbouw 

Eind december is het tijd voor het vernieuwen van het lidmaatschap.
Steun de School bij het vervullen van haar missie - het behouden en het doorgeven van expertise in historische scheepsmodelbouw -  en stort je lidgeld op de bankrekening BE90 7370 4184 4732 bij KBC (BIC: KREDBEBB) met de mededeling ‘lidmaatschap 2020’. 
Als sympathiserend lid betaal je slechts 15 € voor een jaar.
Is je lidgeld voor 2020 al betaald? Dan is je lidmaatschap voor het nieuwe jaar reeds in orde. Of wil je een gift doen? Elke financiële steun voor de vereniging is welkom.

■ Kaderovereenkomst Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode

Op 21 oktober 2019 was het zover. De Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Dendermonde en de vzw’s actief op de erfgoedsite ondertekenden een kaderovereenkomst. Dit plechtig moment vond plaats in het stadhuis van Dendermonde.
Het gaat om een ambitieus project. De Provincie Oost-Vlaanderen gaat de Scheepswerven Baasrode verder uitbouwen als een historische TOP-erfgoedsite rond varend erfgoed. De School gaat hier in nauw overleg met de verschillende partijen een actieve rol spelen. Foto © Willy Van Damme
 

■ Ere-Gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen
Jef Dauwe erelid

Uit erkentelijkheid voor zijn actieve en levendige inzet voor het varend erfgoed is ere-Gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen Jef Dauwe voortaan erelid van de School. Foto © Willy Van Damme
 

■ De scheepsmodellen varen wel

De School werkt gelijktijdig aan verschillende modellen. Zoals de heemer, de houten Waal, het otterschip, de pleit, de Lierse kruisnetvisser, de Panneschuit, ..... Volg op Facebook hoe de bouw vordert. Maar kom ook eens op een zaterdag de sfeer in het atellier opsnuiven. De modelbouwers leggen je graag hun werk uit.
 


Tot zo ... en met vriendelijke groeten,

 
De School voor Scheepsmodelbouw
 

Facebook
Facebook
Adres

Gelegen op de Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode 
Sint-Ursmarusstraat 135, 9200 Baasrode
Ingang via de poort op het parkeerterrein
De school is elke zaterdag open tussen 9 en 18 uur

Postadres: 
Sint-Ursmarusstraat 121, 9200 Baasrode

info@schoolvoorscheepsmodelbouw.be
www.schoolvoorscheepsmodelbouw.be

Copyright © 2019 School voor Scheepsmodelbouw, Alle rechten voorbehouden.