Najaar: nagenieten en voorbereiden    

 

De eerste najaarsstormen razen al weer over onze wateren. Voor sommigen is dat het moment om de boot uit het water te halen. Veel anderen varen door. Maar belangrijker nog:  in dit seizoen start de voorbereiding voor het seizoen 2020. Met voldoende tijd om goed voor te bereiden beperkt een verstandige schipper de kans op problemen. Voor iedereen die volgend seizoen de boeg noordwaarts keert, verschijnt eind november de 'Bloemlezing ZeilNoord' waarin vele interessante berichten uit deze Facebookgroep door ReneVleut gebundeld zijn. Het mooie is dat voor ZeilNoord deelnemers het e-boek gratis is. Anderen betalen slechts 1 euro als bijdrage in de productiekosten.

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle relaties van L.J. Harri, Observator Watersport en Watersportmedia. 

Afmelden kan in de voet van de nieuwsbrief.

 

      Op maandag dicht in de winter        

 

We hebben besloten om de winkel van

L.J. Harri in de Amsterdamse Schreierstoren gedurende de wintermaanden op maandag te sluiten.
Dus: op maandag dicht vanaf 4 november en weer open op maandag vanaf 16 maart.
We zijn op maandagen wel telefonisch bereikbaar.

 

 

       Nieuwe  boeken                             

 

Tijdens de Hiswa te Water konden we genieten van de verhalen van Werner Toonk. Hij beschrijft in zijn boek 'Karma van Staal' zijn tocht over de Zuidelijke Oceaan op weg naar Nieuw Zeeland.

 

 

Rampspoed ontraadseld

 

In het voorjaar van 2013 verdween het scheepje ‘Warnow’. Er waren speculaties en nogal wat persaandacht. Een amper zeewaardige boot, een weinig bevaren bemanning in het verkeerde seizoen op de verkeerde zee. Vermoedelijk gekenterd en gezonken. De aandacht voor dit scheepsongeluk verflauwde al snel. Maar niet bij Hans Steketee, NRC-journalist en watersporter. Zijn research werd de basis voor dit boek. Gelukkig weet Hans van boten en de zee zodat het boek op dat punt hout snijdt.

 

 

De scheepvaart compleet

 

Eindelijk is de nieuwe uitgave van ‘Scheepvaart’ weer beschikbaar. In dit boekwerk van 688 pagina’s wordt het nieuws en de ontwikkelingen in de scheepvaartwereld beschreven. Alle rederijen met hun schepen staan vermeld samen met  ruim 300 scheepsfoto’s.

 

Motorbootvaren zonder stress

 

Het Handboek Motorboot varen behandelt op een overzichtelijke manier bijna alle aspecten van vastmaken, van ontmeren, van ankeren en van ‘boathandling’. Alle onderwerpen zijn beknopt behandeld en soms wordt verwezen naar instructiefilmpjes op het internet.

 

 

 

     Voor de beroeps                         

De collega's van Harri Trading zijn vooral bezig met  de beroepsmatige zeevaart. En ook zij maken met enige regelmaat een nieuwsbrief. Ook watersporters kunnen hun voordeel doen met het aanbod van onze groothandel. Alles wat bij Trading op de plank ligt, is leverbaar bij Observartor en L.J. Harri.

Klik op het plaatje voor de Nieuwsbrief.

 

 

      Nieuwpoort toneel van 'Float'                

 

Observator gaat ook dit jaar traditiegetrouw naar de Belgian Boatshow 'Float'; de Belgische variant van de Hiswa te Water. 'Float' werd twee keer georganiseerd in Breskens, maar is nu gecombineerd met de Nieuwpoort International Boatshow en vindt dus plaats in Nieuwpoort.

 

 

Beide beursdagen zijn er weer signeersessies. Op 19 oktober vertelt 'Team Sigrid' over de belevenissen van hun schipper die nog in Midden Amerika is. Op 20 oktober vertelt Werner Toonk over zijn reis over de Zuidelijke Oceaan.

 

 

 

     Tradionele Schepenbeurs                 

 

De laatste beurs van dit jaar is, zoals al enige tijd gebr

uikelijk is, de Traditionele Schepenbeurs in Den Helder. Dit is een beurs waar we zin in hebben. Soms een beetje koud, maar altijd een warme ontvangst.

 

 

     Kapitein van mijn Geluk                    

 

Tijdens de Hiswa te Water presenteerden L.J. Harri en Watersportmedia Frieda Fennell's 'Kapitein van mijn Geluk'. Veel watersporters kennen Frieda van haar artikelen in Zilt en van haar spraakmakende reportage bij Zeilhelden over de aankomst van Mark Slats. In dit boek beschrijft ze haar eigen belangrijke levensreis. Tijdens een hartverwarmende presentatie gaf uitgever Klaas Jan Hoeve het eerste exemplaar aan Frieda, die op haar beurt dat zelfde exemplaar doorgaf aan haar vader.

 


10.000 zeemijlen, 10.000 levenslessen
De zeilreis van Frieda Fennell en Léon Blauw begint met een droom en een keuze. Op een dag besluiten ze om het drukke bestaan in Nederland achter zich te laten en naar zee te gaan voor onbepaalde tijd. De droom blijkt doorspekt met hindernissen. Ontzag voor het weer, de golven en angst voor de onmetelijke oceaan eisen hun tol.
In Kapitein van mijn Geluk beschrijft Frieda haar ontwikkeling als zeilster én als mens. Ze neemt de lezer mee op haar reis over onbekende zeeën en op haar zoektocht naar vrijheid en naar zichzelf.
Een drama in de familie gooit Frieda en Léon hardhandig uit het paradijs. Weer moeten er keuzes gemaakt worden. Koers wijzigen en grenzen verleggen: het zijn onvermijdelijke zaken in een zeilersleven dat bepaald wordt door vertrekken en aankomen.

"Vandaag heb ik mezelf overwonnen. De adrenaline maakt plaats voor trots en een gevoel van onoverwinnelijkheid. Voorbij de angst zijn de opties eindeloos. Dit is hoe vrijheid voelt."

 

Te koop bij onze winkels, in onze webshop:

www.watersport-e-boek.luondo.nl en ook bij BOL.com.

 

     Astro wintercursussen                    

 

Omdat de wintercursussen Astronavigatie en Astro Light altijd snel volgetekend zijn, publiceren we alvast de data voor de komende serie cursussen.

Astro Zon in Rotterdam 

   zaterdag 9 en zondag 10 november  2019

Astro Light in Amsterdam:

   zaterdag 30 november 2019

Astro Zon in Amsterdam:

   zaterdag 11 en zaterdag 18 januari 2020

 

 

       Catalogus van e-boeken                    

 

Vele honderden lezers kochten in de afgelopen jaren een e-boek van Watersportmedia. Voor velen een heel nieuwe manier van boeken lezen. Sommige boeken vonden heel veel lezers, maar andere titels flink wat minder.We vinden het daarom tijd om het hele aanbod nog een keer te laten zien. 

Klik op de cover voor de catalogus

 

 

    Beken of Cowes kalenders 2020       

 

De fotokalenders van Beken of Cowes vormen elk jaar weer een traktatie. Naast de 'Classic' zijn er ook nog de 'Ýachting' en 'Beauty of Sail'.

 

 

 

         Social Media                                                                                                                    

 

Volg ons op Facebook en Twitter! We vernieuwen onze Facebook pagina's biijna elke dag.

Deel, 'like', retweet of volg ons voor het meest recente nieuws.

Klik op een van de logo's.

 

 

L.J. Harri ▪ Schreierstoren Amsterdam ▪ ljharri@xs4all.nl ▪ 020 - 6248052

Observator ▪ Noordereiland Rotterdam ▪ info@observator.nl ▪ 010 - 2142705

De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel

Cure Productions Watersportmedia ▪ watersportmedia@gmail.com

 

size=1 width="50%" noshade style='color:black' align=center>