Het voorjaar nadert                         

 

De teams van L.J. Harri, Observator en Watersportmedia wensen u een fantastisch 2020, met goede wind, weinig technische storingen en mooie vaartochten.

Ook staan dit jaar weer uitdagende vaaravonturen op de rol, zoals de CAM race naar het Noorse Larvik. Misschien werd u wel geïnspireerd door de ‘Bloemlezing ZeilNoord’. Honderden watersporters hebben dit nuttige werkje in hun tablet of pc geladen. En voor vertrekkers op de lange route is 'Solo mijn droom achterna' een prima handleiding voor vertrek gebleken.

Ondertussen staan de eerste voorjaarsbeurzen op de agenda. Ondanks de ongelukkige samenloop in data komen we zowel naar Gent als naar Leeuwarden en natuurlijk ook naar de Hiswa. We zijn, ook dit jaar, benieuwd of de kaarten- en boekenuitgevers hun nieuwe producten klaar zullen hebben voor de beurzen.

 

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle relaties van L.J. Harri, Observator Watersport en Watersportmedia. 

Afmelden kan in de voet van de nieuwsbrief.

 

      Op maandag dicht in de winter          

 

L.J. Harri in de Amsterdamse Schreierstoren is gedurende de wintermaanden op maandag gesloten
Dus: op maandag dicht en weer open op maandag vanaf 16 maart.
We zijn op maandagen wel telefonisch bereikbaar.

 

 

       Nieuwe  boeken                             

 

Door Duitsland

 

Een complete vaargids voor Duitsland met hierin vanzelfsprekend diverse vaarroutes. Maar ook in dit boek: antwoorden op veelgestelde vragen van vaarders die een keer over de grens willen kijken. Wat kom je bijvoorbeeld allemaal tegen, welke papieren heb je nodig, moet je een vaarpatent hebben en wat zijn belangrijke nautische begrippen in de taal van het land. Met het boek 'Varen in Duitsland' maakt auteur Henk Nooter je vertrouwd met het land en het varen daar.




 

Getij digitaal

 

In onze vorige nieuwsbrief lieten we de HP 33 op papier zien. Nu is de digitale versie ook weer verkrijgbaar.

 

 

Vaarbewijs voor 2020

 

De ANWB maakt, tegenwoordig in samenwerking met Hollandia, ook dit jaar weer een nieuw cursusboek voor het Klein Vaarbewijs 1 en 2. Zoals gebruikelijk in twee versies: met of zonder CD met oefenopgaven.

 

 

Henk nu voordeliger

 

Nadat de ANWB een deel van het boekenfonds overdeed  aan Hollandia, viel het boek ‘De zee, mijn leven’ van Henk de Velde een beetje tussen wal en schip. In een mooie samenwerking hebben Watersportmedia, L.J. Harri en Observator samen met Henk de exploitatie van het boek overgenomen. Het eerste dat we aanpakten was de prijs. Nu slechts €14,95. Te koop in onze winkels, op de beurzen, in de Webshop en bij  Bol.com

 

 

       Kaart- en pilotnieuws                       

 

Vaargidsen en vaarwijzers worden over het algemeen geproduceerd door uitgevers in Noord Europa. Echter, 'local knowledge' is zeker ook wat waard. De Italiaanse uitgever Fragente maakt onder de titel 'Mediterranean Sea Chart Guides' een serie boeken met, inderdaad, veel kaarten en vaaraanwijzingen.

 

 

 

       Catalogus van e-boeken                    

 

Vele honderden lezers kochten in de afgelopen jaren een e-boek van Watersportmedia. Voor velen een heel nieuwe manier van boeken lezen. Sommige boeken vonden heel veel lezers, maar andere titels flink wat minder.We vinden het daarom tijd om het hele aanbod nog een keer te laten zien. 

Klik op de cover voor de catalogus

 

 

 

     Astro wintercursussen    laatste kans        

 

De volledige astrocursus is voor dit seizoen volgetekend. Wel zijn er nog een paar plaatsen in de cursus 'Astro Light', vooral geschikt als back-up voor elektronische navigatie en om begrip te krijgen van de basisprincipes van astronavigatie.

 

Astro light in Amsterdam: NIEUW

     zaterdag 22 februari 2020

Astro Zon in Amsterdam: VOL

   zaterdag 20 en zaterdag 28 maart 2020

 

Aanmelden: www.sextantnavigatie.nl


 

 

      Nautisch anktiek: telegraaf            

 

Met de komst van deze grote Engelse scheepstelegraaf van Chadburn kon die van de machinekamer weer worden gecombineerd tot een complete set. Voor de liefhebber met genoeg ruimte voor deze twee markante instrumenten.

 

  Zelfredzaam Zeemanschap cursusdag     

 

Jezelf midden op zee redden zonder kompas, kaarten, elektronische weerberichten en zonder je navigatie. Lukt jou dat? Wat nu als al die handige apparatuur wegvalt met nog 1000 mijl te gaan tot de eerstvolgende haven? Dat leer je in de cursus Zelfredzaam Zeemanschap aan de hand van simpele en aan boord voorhanden zijnde middelen. Zo leer je tijdens deze cursus een kompas, een log en een zeekaart maken, bepaal je je dagelijkse middagpositie met een zelf gemaakt hoekmeet-instrument, maak je de boot zelfsturend en leer je hoe je de weersontwikkelingen goed kunt inschatten.

 

Plaats:  Schreierstoren • L.J. Harri  
Prins Hendrikkade 94-95 Amsterdam
Datum: 4 april 2020
Aanmelden: www.zelfredzaamzeemanschap.nl

 

      De beste boeken van 2019              

  

Elk jaar bekijken de teams van L.J. Harri, Observator en Watersportmedia wat de beste boeken van het afgelopen jaar zijn. Criteria zijn onze eigen smaak met daarnaast de verkoopcijfers. We keken naar vernieuwing, kwaliteit van het drukwerk en vooral het belang van de inhoud.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.Lachen

 

Categorie Historie

 

Het boek ‘Dagboek van de zeevaarder’ verdient deze prijs door de meer dan voortreffelijke boekverzorging, maar ook door de insteek met documenten en veel fraai beeld, gemaakt door ‘gewone’ schepelingen.

 

 

Categorie Non-fictie

 

De Warnow van Hans Steketee is een overtuigende winnaar in deze categorie. Een degelijke journalistieke aanpak, gecombineerd met inhoudelijke kennis en het feit dat de auteur zich onthield van waardeoordelen.

Categorie Pilots

 

Hoewel de Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee al veel langer bestaat, is de nieuwe druk een degelijk stuk werk. De prijs voor René Vleut is vooral het gevolg van de unieke aanpak waarmee de auteur communiceert via de Facebookpagina ‘ZeilNoord’. Daarmee ontstaat een unieke combinatie van de Vaarwijzer met de actualiteit.

 

 

Categorie Reisverhalen

 

Kapitein van mijn Geluk gaat nu eens niet over stoere verhalen op de oceaan, maar vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haar emotie en beleving aan de lezer overdraagt. En wat blijkt: behalve een betere zeilster ontwikkelt Frieda zich ook in andere opzichten; inzichten aan boord opgedaan gelden ook in de rest van het leven.

 

 

Categorie Technisch/instructief

 

Als er één ‘echte deskundige’ bestaat, is dat zeker ontwerper en wetenschapper Piet (in het Engels: Peter) van Oossanen. Van zijn hand verschenen drie boeken met de titel ‘Science of Sailing’. Zeker is deze serie zware kost, maar nergens is zoveel bijeengebracht over de theorie van het zeilen.

 

 

 

      De eerste voorjaarsbeurzen:                 

      Van Gent naar Leeuwarden v.v.            

 

Het ongelukkige samenvallen van de twee eerste voorjaarsbeurzen: Boot Holland en de Belgian Boatshow maakte de opdacht om zowel in het noorden als het zuiden aanwezig te zijn knap lastig. Maar we zijn op beide beurzen van de partij!

 

In Gent staan we weer nabij de in- en uitgang: stand 1400 (hal 1)

 

In Leeuwarden staan we op onze gebruikelijk plek nabij de westelijk ingang. Stand 8023

 

 

Signerernde auteurs

 

 

Op Boot Holland staat bij de stand van L.J. Harri weer een keur van auteurs om hun boek te signeren en uw vragen te beantwoorden.

 

7-2  Frank Koorneef, Henk de Velde,
8-2   Werner Toonk, Henk de Velde, Lisette Vos
9-2    René Vleut
10-2  Trudie Rutte
11-2   Henk Nooter

Kijk voor de precieze tijden op onze facebookpagina.

 

      Bezoek uit Rusland          

 

Ineens stond de winkel in Rotterdam vol met Russische marinemensen. Luidruchtig en onder de indruk van ons assortiment. Met één van hen verruilden we een Marinepet voor een Russisch exemplaar met oorwarmers. We hebben hem dit jaar nog niet echt nodig gehad, maar hij is lekker warm en bijzonder.

 

 

         Social Media                                                                                                                    

 

Volg ons op Facebook en Twitter! We vernieuwen onze Facebook pagina's biijna elke dag.

Deel, 'like', retweet of volg ons voor het meest recente nieuws.

Klik op een van de logo's.

 

 

L.J. Harri ▪ Schreierstoren Amsterdam ▪ ljharri@xs4all.nl ▪ 020 - 6248052

Observator ▪ Noordereiland Rotterdam ▪ info@observator.nl ▪ 010 - 2142705

De Rotterdamse Scheepvaartboekhandel

Cure Productions Watersportmedia ▪ watersportmedia@gmail.com